fonksiyon 10
en iyi seçerim ilki

Cevap:
A
Adım adım açıklama:
g(-2) yi denklemde elde etmek için x e - 1 vermeliyiz yerine yazdığımızda f(0) a ulaştık ve grafikte f(0) İn değeri - 3 yerine yazarak işlem yaptım
g(-2) 'yi bulabilmek için g(x-1) fonksiyonunda x yerine -1 yazmalıyız.
x = -1 için
g(-2) = f(0) + 4
f(0)'ı verilen grafiği inceleyerek bulabiliriz.
x'e 0 verildiğinde eşleşilen y değeri: -3
f(0) = -3
Bu durumda g(-2) = -3 + 4 = 1
Şimdi g(x-1) fonksiyonunda g(1)'i bulalım. Bunun için fonksiyonda x yerine 2 yazmalıyız.
x = 2 için
g(1) = f(3) + 4
Grafiğe göre f(3) = 2
g(1) = 2 + 4 = 6
Bizden istenilen: g(-2) + g(1) idi. Bulduğumuz değerleri yerine yazalım.
Cevap: A
İyi çalışmalar, kolaylıklar diliyorum.